Какво да гледаме през октомври? Netflix селекция

Топлото време може вече да отсъства, но за сметка на това през целия месец октомври стрийминг платформата Netflix ще предостави ултра гореща селекция от филми и сериали в тон с хелоуинска тематика.

Приготвили сме ви част от най-интересните филмови предложения, от които да изберете как да замените свободното си време с гореща напитка, призрачно заглавие и смела компания (за да ви пази страх!).

The Midnight Club

„The Midnight Club“, по хорър романа на Кристофър Пайк, вече е в Netflix за началото на призрачния сезон. Сюжетът обхваща група неизлечимо болни тийнейджъри, свързани помежду си чрез любовта към страшните истории и борбата за живот. Всеки епизод е фокусиран върху пресъздаването на фантастичните разкази в тъмното, като накрая героите ще трябва да се изправят пред собствените си страхове за смъртта и отвъд нея.

Вече в платформата.

The Watcher  

Новото заглавие от Райън Мърфи наподобява един от най-известните негови франчайзове – „American Crime Story“. За разлика от сагите за ACS обаче, „The Watcher“ е ужасяваща история, в която ще бъдат намесени опасност, преследване в мрака и разкриване на дълго пазени тайни. В сериала Наоми Уотс и Боби Канавале ще се превъплътят в Нора и Дийн Бранък, които се нанасят в имението на булевард 657, само за да открият страховит наблюдател, който продължава да изпраща ужасяващи писма и да се спотайва наблизо. Историята е базирана по истински случай.

В платформата от 13-и октомври.

The School for Good and Evil

По сюжета на бестселърите на Соман Чайнани, „Училище за добро и зло“ наподобява развоя на Хари Потър, но с повече мистреии… и зло . Проследява най-добрите приятелки Агата (София Уайли) и Софи (София Ан Карузо), които биват отвлечени и отведени в магическата академия, която обучава бъдещи приказни герои и злодеи. Софи е оставена в Злата страна на училището, докато Агата е избрана да стане част от Добрата страна. Различните им съдби поставят на изпитание връзката им, но и двете са решени да останат верни на себе си и на своето приятелство.

В платформата от 19-и октомври.

Guillermo del Toro’s The Cabinet of Curiosities 

„Кабинетът на любопитствата на Гийермо дел Торо“ изглежда като Зоната на здрача, само че за феновете на хорър жанра. Поредицата на Netflix ще включва осем антологични истории в хода на първия сезон, като дел Торо представя всеки епизод и неговата тематика. Въпреки че всяка една от частите ще има различен режисьор и актьорски състав, изглежда, че все пак ще съществува лека сходна нишка между някои от сюжетите. „The Murmuring“ (епизод 1) и „Lot 36“ (и епизод 3) са базирани на сценарии, написани от режисьора дел Торо, носител на Оскар. По същия начин „Моделът на Пикман“ и „Мечти в къщата на вещиците“ (епизоди 4 и 6) са вдъхновени от страховитите истории на Лъвкрафт. Ще трябва да се изчака, за да се изгледат споменатите епизоди, защото само първите две части ще са достъпни на 25 октомври, а всеки следващ ден платформата ще качва по още два.

All Quiet on the Western Front

Мнозина киномани ще си кажат, че да пресъздадеш класическо заглавие, което вече е донесло Оскар на своя режисьор, не е добра идея. Но все пак Netflix се заема да вдъхне нов живот на великия роман на Ерих Мария Ремарк от 1929 г. Действието се развива 12 години преди написването на книгата, по време на Първата световна война, и проследява Пол Боймер (Феликс Камерер), който лъже за възрастта си, за да може да се запише в армията със своите приятели. Младите мъже са патриотични и ентусиазирани – докато суровата реалност на войната не разруши всякакви илюзии за героизъм. Пол е изпратен в окопите със своето оръжие, неизползвана униформа и почти нулево обучение. Това, през което ще премине, ще промени завинаги както него, така и цяло едно поколение.

В платформата от 28-и октомври.