„В нейната кожа“ с международна онлайн премиера

Международната премиера на визуално-танцовия проект, режисиран от Коста Каракашян и Антония Георгиева, ще се състои днес от 16:00 часа в YouTube платформата.

В нейната кожа” е нов сайт-спесифик танцов филм в партньорство с Fashion Days и kNOwBOX dance, който обединява творческите възможности на модата, киното, класическия и комерсиалния танц, за да разгледа ежедневието на пет жени в малкия град. Борбеност, злословие и провокативност се пресичат на екрана, докато персонажите танцуват на фона на емблематичното езеро Клептуза в България.

„Езерото Клептуза е един от ключовите туристически обекти във Велинград и аз обичам да съм там през лятото, когато има много хора, но и през зимата, когато е много тихо и има мистериозен, призрачен характер. Мястото вдъхнови тази концепция и със сърежисьорката Антония Георгиева разработихме петте персонажа – Домакинята, Фаталната жена, Бунтарката, Момичето край езерото и Призракът. Градът, който вдъхнови концепцията, вече имаше перфектна локация, която да пресъздаде спокойния ритъм на малкия град и това, че винаги можем да намерим нещо, което да ангажира вниманието ни, дори когато всъщност не се случва нищо.“, споделя Коста Каракашян.

Вдъхновена от сюрреалистичната естетика на Туин Пийкс в идилична обстановка, с изискан дизайн на костюмите от Орлин Бакърджиев, „В нейната кожа“ е най-новата екранна танцова творба на Коста Каракашян, който също е определян като „важен глас за борбата на ЛГБТИ+ хората в Чечения и на други места“ от The Columbia Spectator, благодарение на провокиращия му филм „В очакване на цвят“.

Онлайн премиерата на филма може да проследите тук: