Sword Art Online: Progressive – №1 в боксофиса в Япония

В събота в Япония се излъчи премиерата на филма от света на популярното аниме Sword Art Online – Progressive – Scherzo of Deep Night. Само за един уикенд посетилите наброиха близо 20 000, а самият филм направи над 4 милиона лева от продажбата на билети. С такова гръмко начало заглавието оглави ранклистата за седмицата.  

Малко след премиерата в социалните мрежи се появиха многобройни одобрителни коментари за филма като: „Исках да го гледам отново и отново до последната част заради вниманието по детайла.“ или пък „Мисля, че е най-доброто нещо, което са правили като анимация за големия екран.“

За феновете на SAO има и награди, ако през втората седмица посетят киното – една от три пощенски картички, нарисувана от abec – художника на лайт-новелата на SAO, както и един от водещите илюстратори в страната.

Sword Art Online е лайтновела, написана от Реки Кавахара. Анимето по нея започна да се излъчва през 2012 г. и разказва за момче на име Кирито, който в близкото бъдеще попада в серия от инциденти, свързани с видео игри във виртуалната реалност (VR). „Progressive“ пренаписаната версия от Кавахара, в която всичко започва отначало.

„Progressive“ e втората част от новоадаптираната серия. Първата бе „Aria of a Starless Night“, излъчвана по кината миналата година.

Повече за поредицата може да намерите в публикацията на Oricon.