Джейсън Стейтъм и Киану Рийвс в новия руски сериал „Пмжейсон“?

Пародия по реални събития, които никога не са се случвали? Руският проект „Пмжейсон“ приканва зрителя от самото начало „да не се притеснява, както и да се наслаждава, защото живее един живот“. Режисьорът Алексей Парфун от „Agenda Media group“ работи над продукцията и кара всички зрители да се смеят на кинематографичния абсурдизъм.

Първият по рода си дийпфейк сериал използва не само образа на Стейтъм, но и на други известни актьори като Робърт Патисън, Марго Роби и Киану Рийвс (звездите не са уведомени за заемането на техните самоличностите в продукцията). Всеки епизод е съставен от приблизително 3 минути, като платформата YouTube ги излъчва онлайн. До момента в канала на „MacBeyn“ са публикувани 9 епизода.

При пресъздаването на образите се използва дийпфейк технология, която чрез изкуствен интелект замества лицата на актьорите в различни ситуации. Макар и да е ясна представата, че това не са истинските артисти, то приликите са на неотречимо високо ниво. Целият процес на работа върху сценария и заснемането на сюжета отнема около 3 месеца на екипа. Според продуцента на „Пмжейсон“ – Парфун, „руското законодателство не забранява използването на чужди образи в пародиен контекст„. Той добавя, че единственото изискване е да не се накърнява честта и достойнството на лицата.

Дали „Пмжейсон“ успява да покрие зададените си хумористични цели – оставяме ви сами да прецените с първия епизод: