„Велма“ – анимационно приключение, само че за възрастни

HBO Max наскоро публикува първия трейлър на „Velma“ – анимационния сериал на Минди Калинг, с добре познатия образ от класическия „Скуби-Ду“. Сериалът ще има за цел да представи една по-различна гледна точка на героинята, която няма да се уповава на спомените с разкриването на мистерии със своите приятели.

Освен вероятното погрешно насочване, че натрапникът в трейлъра отнема живота на Велма, в стила на разказ има нещо особено познато. Подобни анимационни вибрации се усещат в друг хитов сериал по HBO Max – този за Харли Куин, който успява да балансира хумор и добродетели, които са изненадващи за сюжет, въртящ се около злодея.

Според коментари в социалните мрежи, доста от потребителите са недоволни от представянето на героинята като момиче от Южна Азия. Минди Калинг, озвучител и продуцент на „Велма“, коментира на New York Comic Con, че „героите с това са емблематични, но по никакъв начин не се определят от своята кожа.“

Във „Велма“ ще се включат Констанс Ву в ролята на Дафни, Сам Ричардсън като Шаги и Глен Хауъртън като Фред. Историята ще обхване персонажите преди създаването на култовата банда за разкриване на мистерии, без да включва самия Скуби-Ду. Още една преплитаща се черта с „Харли Куин“ е присъствието на редица гост-звезди в сериала, което е перо, което и двата екипа използват редовно.