В очакване на трейлъра на Индиана Джоунс 5

Засега се знае единствено, че „Индиана Джоунс 5“ ще излезе по кината през следващото лято. Първият плакат за продължението беше пуснат още през месец май, но оттогава не са публикувани съществени рекламни материали за предстоящото участие на Харисън Форд.

Дългоочакваното продължение, на което засега му липсва заглавие, ще представи множество нови герои. Ще видим лицата на Мадс Микелсен, Бойд Холбрук, Антонио Бандерас и много други. Потвърдена е датата на излизане на новата част – 30 юни 2023 година.

В отговор на фен с въпрос кога ще бъде пуснат нов тийзър за филма в Тwitter режисьорът Джеймс Манголд отговаря лаконично:

Все още не е публикуван официален синопсис на „Индиана Джоунс 5“, така че сюжетът на предстоящия филм варира до предположения. Снимки от снимачната площадка обаче дават няколко подсказки за това, което може да очакваме. Някои снимки от снимачната площадка показват Форд с точки за проследяване на движението по лицето му, което предполага, че филмът може да включва части, в която Форд ще играе много по-възрастна версия на Индиана Джоунс този път. Със сигурност би било резонно, ако предстоящият филм го състари за избрани ретроспективни сцени.

Продуцентът Франк Маршал потвърждава и участието на Уолър-Бридж („Fleabag“), която ще играе кръстницата на Джоунс – Елена в. Освен от кръстницата си, Джоунс изглежда ще бъде подпомаган и от дългогодишния си съюзник Сала, който преди това се е появявал в „Индиана Джоунс и Похитителите на изгубения ковчег“ и „Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход“.