Дейвид Заслав обмисля адаптация на „Хари Потър и прокълнатото дете“

Warner Bros. съобщиха своите планове за адаптиране на театралната пиеса „Хари Потър и прокълнатото дете“, тъй като съдбата на франчайза „Фантастични животни“ остави продуцентите несигурни.

Премиерата на пиесата, написана от Джак Торн и вдъхновена от Дж. К. Роулинг, бе през 2016 г. в лондонския Уест Енд, проследявайки историята на сина на Хари – Албус Северус, който унаследява таланта на баща си да попада в беди, докато е в училището за магьосници.

Въпреки че „Прокълнатото дете“ се счете за изключително успешна пиеса, след като счупи рекорда за най-високи седмични продажби на билети за всички времена, някои все още смятат, че сюжетът не е в съответствие с това, което създават оригиналните романи. Критиците дори нарекоха продължението нищо повече от „фен фикшън“.

Дейвид Заслав – изпълнителен директор на Warner Bros.

Според статията на Puck News, главният изпълнителен директор на Warner Bros. Дейвид Заслав се надява да запази филмовия франчайз за Хари Потър жизнен, като преработи продължението в разгара на провалите на „Фантастични животни“. Въпреки плана за пет филма, който беше въведен за спин-оф поредицата, третата част („Тайните на Дъмбълдор“) се представи значително по-слабо от очаквания резултат. Комбинирано с финансовия неуспех, критиката от страна на сценария и задкулисните противоречия на филма, Заслав се надява „Прокълнатото дете“ да бъде онова перо, което потенциално да върне добрия имидж на поредицата за Потър.

Все още липсва детайлна информация за плановете на изпълнителния директор, но главният въпрос, който остава феновете заинтригувани, е кой ще бъде включен в каста на актьорите и дали ще видим познатите лица в техните утвърдени образи.