Излезе нов плакат на сериала „1899“ – следшественик на световния феномен „Dark“

Интригуващият плакат на „1899“ илюстрира масивен кораб, пълен с нищо неподозиращи пътници, насред необятен океан. Предстоящият сериал е пореден креативен „заговор“ на Янте Фризе и Баран Бо Одар, създателите на „Dark“ – високо аплодирания от критиката немски научнофантастичен трилър в Netflix.

Сюжетът на „Dark“ се развива в продължение на три сезона, обхващайки живота на четири германски семейства и тяхното участие в умопомръчителна конспирация за пътуване във времето. Публиката и критиците категоризираха „Dark“ като един от най-добрите международни научнофантастични сериали в стрийминг платформата, което води до презумцията, че „1899“ ще се изправи пред високо предизвикателство да покрие очакванията на публиката.

Netflix анонсира плаката за популяризиране на „1899“, чиято премиера се очаква да бъде много скоро. Какво виждаме: параход (вероятно Kerberos), плаващ във въртяща се триъгълна дупка в океана, докато водата се излива по ръбовете на непрогледната бездна. Слоганът на плаката гласи „Изгубеното ще бъде намерено“, a Netflix споделя, че „това, което знаем, е само капка в океана“!

Бермудският триъгълник?

Плакатът загатва за централния мотив на сериала: триъгълника. Мистериозният символ се появява на няколко места в официалния тийзър и е основната опорна точка на рекламната кампания на „1899“. Като се има предвид този акцент, разбира се, включваме и „подсказките“ от тийзъра с онзи вестник, съобщаващ за изчезнал пътнически кораб, най-вероятно сериалът ще включи Бермудския триъгълник като невидим антагонист.

Засега това е чиста спекулация, от стрийминг платформата не са споделили нищо допълнително. Единственият начин да разберем повече за сюжета ще бъде едва когато сериалът най-накрая акостира в Netflix.

Снимки: IMDB