Фестивалът „Златна роза“ с нова статуетка

Тази година, освен новата визуална идентичност на фестивала за българско игрално кино „Златна роза“, на церемонията по награждаване ще се връчи статуетка с чисто нов и метафоричен облик.

Създател на модела е Надя Розева – скулптор, бижутер, куратор и сътрудник на списание The MEDAL на Британската медална асоциация. Името ѝ украсява изложби в Щатите, Япония, Канада, Франция, Португалия, Финландия и др.

„Златната роза е най-красивата от розите, може би защото не съществува в действителност“, разказва Розева, „но присъства с идеята и огромното желание да се достигне до нея, да бъде притежавана“.

Тя допълва, че в контекста на фестивала и неговото значение „статуетката се асоциира с музата, която съпътства хората на киното в творческия процес и развява артистично коси, които напомнят за красиво цвете.“ Един завършен, обобщен образ на успеха, който носи в себе си нежността на розата и златото като постижение, а не като самоцел.

Най-известният български фестивал за игрално кино „Златна роза“ стартира съвсем скоро. Повече информация можете да намерите в официалния сайт, а билетите вече са пуснати в продажба.

Снимки: Златна роза