Хари Стайлс и актьорския му скок в „My Policeman“

Кариерата на филмовата (вече!) звезда Хари Стайлс се очертава да бъде интересно събитие. След участието си в „Дюнкерк“ на Кристофър Нолан през 2017 г., Стайлс е решил, че след като завладя сцената със своята музика, транслацията към киното ще бъде забележима и трайна.

Появата му в края на миналогодишния филм на Марвел „Вечните“ предполага за наличието на договор поне за няколко филма напред. Но това, което направи най-силно впечатление, е фестивалният шум около новите му два екранни проекта.

„Не се тревожи, скъпа“ на Оливия Уайлд, който сякаш беше прокълнат още от самото начало на продукцията, предизвика позитивни реакции на премиерата си във Венеция. Стайлс обаче е и в съпътсваща главна роля в „My Policeman“(„Моят полицай“) на Майкъл Грандидж – традиционен английски романс, който бива достатъчно различен, за да създаде интерес в зрителите, и достатъчно формуличен, че да спечели неизбежно няколко награди.

„Моят полицай“ е заплетена афера, режисирана прецизно от Грандидж, който изглежда осъзнава, че филмът ще бъде престижно допълнение за Amazon, с още по-внимателната актьорска игра на Стайлс и неговите колеги.

хари стайлс

Ако някога сте се докосвали до заглавие от перото на Иън Макюен, то сюжетът на „Моят полицай“ ще ви се стори особено познат. Литературният стил на Бетан Робъртс е въздействан от този в „Изкупление“ или „На плажа Чезъл“, но в „Моят полицай“ водещото е, че и авторът, и режисьорът залагат много на филмовата адаптация.

Според резюмето на книгата историята се фокусира върху любовен триъгълник през 50-те години на миналия век в Брайтън, Англия. Марион (Ема Корин) е влюбена в полицая Том (Хари Стайлс). Години по-късно Том започва да изпитва чувства към музейния куратор Патрик (Дейвид Доусън). С всеобхващащата хомофобия през този период е „по-безопасно“ за Том да се ожени за Марион. Заплетената сюжетна нишка притяга отношенията и на тримата, които трябва да делят любовта си, „докато един от тях се счупи и три живота не бъдат унищожени“.

„Deadline“ споделя, че филмовата адаптация ще обхване 90-те години, първия променен детайл от книгата на Бетан Робъртс. Основните елементи от сюжета и неговите персонажи запазват своята същност.

Макар да се водят дискусии за актьорските заложби на Стайлс, то все пак е ясно, че бъдещите заглавия с негово участие ще примамят публиката към кино салоните – и заради добрата режисура и сюжет, и заради името на световноизвестния изпълнител. Каква ще бъде оценката на българската публика върху „Не се тревожи, скъпа“ и „Моят полицай“ – предстои да разберем.