Хенри Кавил оставя костюма на Супермен завинаги

Любителите на фентъзи жанра и вселените на супергерои знаят колко важно място заема Хенри Кавил в киното. Тази сряда британският актьор заяви, че захвърля емлбематичното наметало на Супермен и няма да участва в разширяването на филмовата колекция на DC Comics. Това идва като гръм от ясно небе за феновете, защото в изявление през октомври Кавил сподели, че ще бъде част от екипа на „Човекът от стомана“ (Man of Steel). В ролята си на Супермен той също се появява в най-новата екранизация на DC „Черния Адам“ с участието на Дуейн Джонсън.

В Instagram Кавил пояснява, че се е провела среща с режисьора Джеймс Гън и британския филмов продуцент Питър Сафран, които през октомври бяха назначени за съпредседатели и главни изпълнителни директори на DC Studios. Актьорът споделя на последователите си, че „няма да се завърне в ролята на Супермен“ и определя новината като „не от най-лесните“.

Въпреки това Кавил смята, че „Супермен все още е наоколо и в него“. „Всичко, за което той се бори, все още съществува, а примерите, които ни дава, все още са налице. Беше забавно пътуване с всички вас!“, споделя още в поста си.

Разочароваща за феновете беше и новината за напускането на Хенри Кавил и от хитовия сериал на Нетфликс „Тhe Witcher“, след като заема главната роля в продължение на три сезона. За ролята на Гералт в предстоящата продукция е избран Лиъм Хемсуърт.

Според The Hollywood Reporter, пътят, по който Кавил ще поеме, е свързан с участие и продуциране на сериал. Представлява адаптацията на Warhammer 40 000 – популярната настолна игра за мрачни и футуристични войни. Засега проектът е в начална фаза на реализация и предстои да видим мащабите, в които ще се развие.

Снимка: CNN Entretainment