„Heartstopper“ печели в пет категории на Семейните награди Еми

Сериалът „Heartstopper“ („Сърцебиене“) зае първо място в няколко категории на Детските и семейните награди Еми, включително:

  • Впечатляващ тийн сериал;
  • Впечатляващ сценарий за Алис Оузман;
  • Впечатляващ кастинг за Даниел Едуардс;
  • Впечатляваща главна роля за Кит Конър;
  • Впечатляваща второстепенна роля за Оливия Колман

В Инстаграм стори Конър, който не присъства на наградите, написа: „Това е невероятно! Благодаря на всички, които гледаха сериала!„. На негово място наградата приеха Себастиан Крофт и Уил Гао, като споменаха, че Кит е бил вдъхновение за тях и отличието му е напълно заслужено.

Наскоро 18-годишният Кит Конър, изиграл ролята на Ник Нелсън в сериала, бе принуден от феновете си да разкрие своята сексуалност онлайн. Оттогава актьорът се бори за повече бисексуална репрезентация на малкия екран.

Алис Оузман, автор на комикса, вдъхновил сериала в Netflix, сподели, че „Heartstopper“ беше отборно усилие и бих искала да благодаря на целия актьорски състав и на екипа за тяхната работа, както и за страстта към историята, която е толкова ценна за мен.“ Носителката на награда в категория „Най-добър графичен роман и комикс“ на Goodreads Choice Awards 2022 г. акцентира, че създаването на „Heartstopper“ е една от най-големите радости в живота ѝ и е наистина значимо колко хора по света се наслаждават на историята.

Сериалът бе пуснат през април тази година в стрийминг платформата и не след дълго официално бяха обявени планове за продължение на адаптацията с втори и трети сезон. Снимките на втория сезон започнаха през септември и завършиха този месец.

Снимки: Just Jared, Netflix