Тарантино определи „Once upon a time in Hollywood“ за своя любим проект

Да се назове кой е най-добрият филм на Куентин Тарантино, е трудно начинание за всеки любител на киното. В шоуто на Хауърд Стърн SiriusXM обаче режисьорът отговори на въпроса с откровеност: „Години наред хората ме питаха подобни неща и бих казал нещо като: „Те всички са мои деца, но наистина мисля, че „Имало едно време в Холивуд“ е най-добрият ми филм.“

Това е деветото игрално заглавие на Тарантино и най-скорошният му проект, премиерата му се излъчи през 2019 г. Леонардо ди Каприо и Брад Пит влизат в главните роли на актьор и дубльор, опитващи се да успеят в Холивуд през 1969 г. – времето на голямата промяна за развлекателната индустрия. „Once upon a time in Hollywood“ получи 10 номинации на Оскарите през 2020 г., а Пит спечели отличието на академията за поддържаща мъжка роля.

Скромен коментар за съвременното кино

Тарантино сподели също, че филмите, „които не съответстват“ днес по екраните, са „тези, които се открояват от групата“. Въпреки че обикновено не оценява съвременните продукции, режисьорът каза, че е останал със силни впечатления единствено от „Top Gun: Maverick“.

Що се отнася до някой друг блокбъстър от тази година, все по-популярните филми за супергерои, Тарантино не счита себе си за голям почитател. Режисьорът наскоро потвърди, че няма никакъв интерес да се залови да режисира филм на Marvel или DC.

Следващият му проект обаче ще избяга от пълнометражния облик и ще заложи повече на форма̀та на телевизионното шоу. Липсват подробността около идеята, но стана ясно, че е планирано да се заснеме серия от осем части през идната календарна година.