Джена Ортега се отдалечава от образа на Кристина Ричи в „Wednesday“

Актрисата, която придаде нова същност на Wednesday в сериала на Тим Бъртън – Джена Ортега, не е поискала никакви напътствия от Кристина Ричи, своя предшественик в тази роля.

Ортега разкрива, че с Ричи (играе Wednesday във филма „The Addams Family“ от 1991 г. и в неговото продължение „Addams Family Values“ от 1993 г.), никога не са обсъждали персонажа, който ги свързва, докато са снимали новия сериал на Netflix.

„Мисля, че когато тя беше на снимачната площадка, нито една от нас не се обърна с „Wednesday!“ към другата.“ – споделя Ортега в интервю за MTV News със своята колежка Емма Майърс. „Вероятно просто не искаше да попречи на собствената ми интерпретация, да не повлияе по някакъв начин.“

Ортега често споменава, че е изпитвала неудобно да коментира темата с Ричи, която виждаме като преподавател по ботаника в Академия Невърмор – Мерилин Торнхил. „Това е роля, която я е ангажирала преди 30 години“ – казва тя. „За мое добро – не исках да я копирам и не исках да бъда толкова като нея.

Според актрисата единствената прилика между филмите от 90-те и сериала се изразява във вдъхновението по анимациите на Чарлз Адамс. Нищо повече от това.

Режисиран от Тим Бъртън, „Wednesday“ пресъздава историята на черногледото и интригуващо момиче по време на тийнейджърските си години, където се опитва да разплете поредица от убийства в Академия Невърмор и същевременно да докаже, че няма да се превърне в своите родители. В допълнение на динамичния сюжет, призрачният актьорски състав е оглавен от Гуендолин Кристи, Катерин Дзета-Джоунс, Луис Гузман, Хънтър Дуухан, Пърси Хайнс Уайт, Иман Марсън и др.

Сериалът е достъпен в платформата на Netflix.