Според кралски експерти The crown ще постави кралството в неудобно положение

The crown се завръща с пети сезон, който ще бъде достъпен в Netflix на 9 ноември. Продукцията ще покаже бурния период на управление на кралица Елизабет през 90-те години на миналия век, а в актьорския екип ще можем да се насладим на изцяло нови лица, които да пресъздадат обстановката в кралската резиденция.

Имелда Стаунтън ще влезе в ролата на кралица Елизабет Втора. Към поредицата се присъединяват и Доминик Уест и Елизабет Дебики, които влизат в обувките на принц Чарлз и принцеса Даяна. Джонатан Прайс поема ролята на принц Филип, Лесли Манвил като принцеса Маргарет, Клаудия Харисън ще бъде принцеса Ан и Оливия Уилямс ще видим като Камила Паркър Боулс.

Сред многото предизвикателства, пред които е изправена монархията в сезон 5, ще бъде и борбата да останеш релевантен в свят, в който кралският етикет и конвенция изглеждат все по-недостъпни.

Реакцията на кралските експерти не закъсня и, според публикация на InStyle, след като излезе новият сезон, принц Хари и принц Уилям ще са поставени в неудобно положение. Кейти Никол пред Entartainment Tonight споделя, че сериалът разказва подробности за развода между принц Чарлс и принцеса Даяна, което немуниемо ще породи емоции в принцoвете Уилям и Хари. Добавя също, че се включва сегмента със смъртта на принцеса Даяна – събитие, което разтърси целия свят. „Мисля, че сцените, коментиращи смъртта на майка им, ще бъдат много емоционални за тях“ казва кралският експерт в същата публикация.

Да, събитията са вдъхновени от тези преди 25 години, но са все още актуални и на екран – непрекъснато се правят филми и телевизионни сериали по подобие на „The crown“. Дали този сезон ще бъде неудобен за кралското семейство, или историята ще бъде поднесена с необходимата дистанция – предстои да разберем.

Официалния трейлър може да гледате тук: