Моралът е доброто – филм за доц. Кристиан Таков

Премиерата на филма ще бъде през втората седмица на ноември 2022 г. в кино Люмиер, а режисурата и сценографията, която стои зад продукцията, е ръководена от Веселин Диманов. Музикалното оформление е изготвено от Георги Черкин.

Кристиан Таков е описван от съвременниците си като образцов юрист, изключителен оратор и не на последно място като вдъхновяващ идеалист. Смятан е за един от малкото хора в съвременна България, за които в пълна степен важи определението будител, отличавайки се със своето изострено чувство за справедливост и енергията за борба със статуквото и неправдата.

Филмът „Моралът е доброто“ проследява житейския път на доц. Кристиан Таков на фона на историческите събития от последните десетилетия в България. В него са представени множество непубликувани досега архивни кадри и документи, както и поредица интервюта със семейство, колеги, приятели и съмишленици на Таков.

Официалният трейлър на документалния филм се очаква да излезе на 24 октомври 2022 г. Билети са вече налични в мрежата на Eventim.