Ексклузивен трейлър на „Питър Пан и Уенди“

На 28 април тази година ще имаме възможност да се завърнем в Невърленд – страната, в която децата винаги си остават деца. Дисни + представи официален трейлър към ексклузивната за платформата продукция – игралния филм „Питър Пан и Уенди“. Компанията има дългогодишна история с адаптиране на детски книги, като предишното приключение в Невърленд е било през далечната 1953 г., след което чак през 2002 г. се появява „Завръщане в Невърленд“. Филмовият гигант създаде и успешна поредица за прекрасната и леко ревнива фея Тинкърбел, чийто поглед върху Невърленд не вижда голям екран. 

В ролята на Питър Пан зрителите ще видят Александър Молони – на британския тийнейджър е дадена голямата възможност да отбележи своя дебют в киното, като остави отпечатък на място, на което децата никога не порастват… и следват приключенията на Питър. Уенди ще бъде изиграна от Евър Андерсън, чието предишно филмово превъплъщение бе на младата Наташа Романов от не особено успешния филм на Марвел за „Черната Вдовица“. Голямото име в продукцията е на Джъд Лоу, в лицето на лошия Капитан Хук. Едни от най-ярките негови роли със сигурност могат да бъдат открити в сериала “Новият Папа”, както и в игралните филми „Враг пред портите“, „Изкуствен интелект“, „Гатака“, „Полунощ в градината на Доброто и Злото“ и др. Яра Шахиди ще се смали и превърне в Тинкърбел, която е първата чернокожа актриса, получила ролята, с което предизвика редица спорове. Преди това нейните екранни появи са основно в телевизионни сериали като “Black-ish” и „Grown-ish”. 

Историята?

Историята, добре позната от пиесата на Джеймс Матю Бари, проследява приключенията на Питър Пан и Уенди, която се озовава в Невърленд – вълшебно място, в което не можеш да пораснеш, а премеждията никога не свършват. Трейлърът на филма представя множеството различни етапи на приключението на двамата главни герои – необятната морска шир, изпълнена с разноцветни русалки, мистични гори, пирати и, разбира се, Тинкърбел – феята спътничка на Питър Пан. 

Ще разберем дали филмът ще има по-голям успех от „Пан“ на режисьора Джо Райт от 2015 г.,  или ще се доближи повече до този на „Хук“ на Стивън Спилбърг, който излезе на екраните през далечната 1991 г. 

Със сигурност обаче Дисни ще трябва да е готова за пораждащи се негативни коментари към избора на актьорски състав, както се случи с далеч не позитивно посрещнатата новина за игралната адаптация на “Малката русалка”, в която актрисата Холи Берри бе избрана за ролята на Ариел.

Снимки: CNN

1 Comments

  • Кристиян
    🎬 март 3, 2023 00:32 0Likes

    Ужас! Няма да св гледа..

Comments are closed.