Първи трейлър на сезон 3 на футболната комедия „Тед Ласо“

Третият сезон на “Тед Ласо”, един от най-искрените, мили и сърдечни сериали, излизали някога, който същевременно и сякаш просто случайно е и футболен сериал, ще излезе на 15. март 2023 в стрийминг платформата Apple TV+. Това е оригинален сериал за услугата им и за да се подготвите адекватнo, можете да гледате предишните два сезона отново там. 

Прясно излезлият трейлър обещава още от същата супер топла и безкрайно позитивна атмосфера, в която Тед, ведър американец и треньор по американски футбол, намира своя път сред объркващия лабиринт на сокъра (който тук ще наричаме футбол, защото не сме в неговата винаги различна от останалия свят родина – добрата стара Англия). На екран отново са всички познати ни от предишните сезони лица – любимият на всички Рой, изигран страхотно от Брет Голдщайн, собственичката на футболния клуб AFC Richmond Ребека (Хана Уодингам), Кийли (Джуно Темпъл) и целия отбор футболисти, които всъщност играят толкова добре, че е съмнително дали това не са професионални спортисти, които просто са добри актьори или обратното. 

Не е ясно дали сериалът ще добави свежа кръв към вече преливащия от талант ансамбъл от актьори, които вече два сезона опознаваме толкова добре, че се усещат почти като семейство, но със сигурност ще стискаме палци. Трейлърът на трети сезон допълнително загатва за потенциалния сблъсък между Тед (Джейсън Судейкис) и бившето му разочаровано протеже Нейтън (Ник Мохамед), когото виждаме няколко пъти, носещ емблемата на Чуковете – Уест Хем Юнайтед. 

“Кариерната траектория на Нейт – от момче за всичко, което да помага основно с оборудването, след което стана треньор, сега е треньор на съперника Уест Хем”, казва монтажистът и носител на Еми за работата си по “Тед Ласо” Ей Джей Католин, “Джейсън е много великодушен като продуцент и създател. Грижи се всеки от персонажите да има конкретно развитие и история. Мисля, че затова епизодите се усещат толкова завършени… Има толкова много истории; той иска всеки един от героите да премине през своя собствена арка.”

Първи сезон “Тед Ласо” излезе през втората половина на 2020 г., когато целият свят имаше най-голяма нужда от него. Пандемията беше в разгара си, всички бяхме разделени и уплашени, но когато от малкия екран грейна усмихнатото, мустакато, почти нелепо позитивно лице на Тед, поне за 30 минути всичко се усещаше малко по-добре. Очевидно и наградите Еми са усетили този безкраен позитивизъм и нежност, бликащи от екрана, защото удостоиха “Тед Ласо” с цели седем награди за първия му сезон, включително за Най-добър комедиен сериал, Най-добра главна мъжка комедийна роля за Джейсън Судейкис, Най-добра поддържаща мъжка комедийна роля за Брет Голдщайн и Най-добра поддържаща женска комедийна роля за Хана Уодингам (която надделя над своята екранна приятелка Джуно Темпъл, за същия сериал). Втори сезон пък спечели четири – отново за  Най-добър комедиен сериал,  Най-добра главна мъжка комедийна роля за Джейсън Судейкис, Най-добра поддържаща мъжка комедийна роля за Брет Голдщайн и Най-добра комедийна режисура за Зак Браф и епизодът “Бисквити”.

Очакваме с нетърпение 15 март, за да се вълнуваме отново все едно гледаме не 30-минутен епизод на комедиен сериал, а монументалната среща между два футболни колоса.

Снимки: The Harvard Crimson, Apple