Микеле Плачидо в България за фестивала „Киномания“

Световноизвестният режисьор и актьор Микеле Плачидо с визита в България по повод тазгодишното издание на „Киномания“. Събитието ще се проведе в периода 17 ноември – 07 декември 2022 година, а на 19 ноември Плачидо в зала 1 на НДК ще представи своя нов филм – „Сянката на Караваджо“.

Името на Плачидо се свързва и с други заглавия на филми и сериали, останали в паметта на хората, като „Октопод“, „Сорая“, „Сицилианска връзка“, „Почти идеален баща“ и други.

Филмът представя Караваджо като гениален художник и естет, който се бори срещу догмите на църквата, стремящи се да наложат канон на изобразяване на религиозните сюжети. След като папата научава за методите, с които си служи творецът, изпраща свой агент – Сянката, да го следи. Именно през неговите очи е описана личността на животописеца.

Програматорът на фестивала Владимир Трифонов отбелязва в изказване, че „България е първата страна след Италия, която ще презентира „Сянката на Караваджо“ пред широка публика„. Освен представянето на филма, на 20 ноември 2022 година ще се проведе и пресконференция в присъствието на Микеле Плачидо.

Трейлъра можете да гледате тук:

Повече информация ще намерите на официалния сайт на „Киномания“.