Furiosa: A Mad Max Saga – Първи трейлър

Когато през 2015 г. излезе „Mad Max: Fury Road„, зрителите получиха едно страхотно възраждане на една от най-култовите и класически постапокалиптични киновселени – тази на Лудия Макс. Том Харди достойно стъпи в обувките на героя на Мел Гибсън, Джордж Милър отнесе главите ни с режисура и простичък, но супер адреналинов сценарий, а Junkie XL наля още гориво във филма с музиката си, но Чарлийз Терон и нейната Фюриоса обраха всички аплодисменти за роля, актьорска игра и симбиоза между персонаж и изпълнител. Поради това не закъсня и обявлението на Милър, че нейната героиня ще получи самостоятелен филм, който да разкаже предисторията на Валкирията на апокалипсиса. Е, днес е прекрасен ден, тъй като след 8 години чакане, най-накрая излезе първият трейлър на новия филм на най-якия и луд дядо в киноиндустрията Джордж Милър, наречен „Furiosa – A Mad Max Saga“.

За добро, съдейки по показаните кадри, в този прикуъл на „Пътят на яростта“, ролята на Фюриоса е поверена на Аня Тейлър-Джой, звездата от Дамски гамбит, Викингът, Пийки Блайндърс и др. Нейната героиня е изтръгната от единствения зелен рай на земята – убежището на Многото майки и е хвърлена в лапите на двама враждуващи главатари на кланове. Това, което трейлърът загатва, е, че ще видим превръщането на Фюриоса в онзи хладнокръвен и пресметлив враг на Безсмъртния Джо, който срещнахме през 2015 г. В трейлъра се появява и винаги нужният и любим Крис Хемсуърт, на когото може и да му е писнало да играе нацепени дългокоси мъжаги, но на нас определено не ни е писнало да го гледаме в тези роли. Неговият персонаж Дементус изглежда ще бъде един от главните антагонисти на Фюриоса и нейният първи „собственик“, чият бойна група е отговорна за отвличането на героинята на Тейлър-Джой.

Фюриоса

Кадрите в трейлъра ни разкриват още от същата сурова пустиня, в която се е превърнала планетата Земя, която освен смъртоносна е и невероятно красива. Видимо изминалите 8 години са дали възможност на Джордж Милър да извлече най-доброто от напредъка на компютърните ефекти. В клипа, който е почти 2 минути и половина, виждаме и нови, но все така абсурдни превозни средства, които само добавят към жаждата ни за още промоционални материали от филма и правят магическия момент, в който ще стъпим в киносалона, за да се потопим отново в света на Лудия Макс, доста труден за дочакване. Загатнато е, че след като видяхме огромния воден резервоар (крепостта на злодея Безсмъртния Джо), сега ще видим повече от другите две споменати локации от първия филм – Бензиновия град и Куршумената ферма. Трейлърът ни показа младия Безсмъртен Джо, който навярно ще е още по-неприятен в разцвета на силите си, отколкото е в оргиналния филм.

Фюриоса

С оглед на факта, че виждаме първи официален трейлър, може да се каже, че постпродукцията на филма върви с пълна сила. Очакваме ‘Furiosa – A Mad Max Saga’ да излезе по кината на 24.05.2024 г.

Снимки: BleedingCool, IMDB