Oбявиха името на водещия на наградите Оскар през 2023 година

Джими Кимъл ще бъде водещият на церемонията по връчване на наградите „Оскар„. Едно от най-чаканите киносъбития ще се проведе на 12 март 2023 година в Долби тиътър, Лос Анджелис. Кимъл е известен е комик и лице на популярното токшоу по Ей Би Си. Изпълни ролята на водещ на награждаванията два пъти поред – през 2017 и 2018 година. Организаторите таят надежди, че Кимъл ще успее да вдигне тревожно падащия рейтинг на наградите и процента на гледаемост.

Да бъда поканен за водещ на наградите „Оскар“ за трети път е или голяма чест, или капан„, казва Джими Кимъл. Изпълнителният директор на Академията Бил Крамър също дава своя коментар пред медиите – „Джими е идеалният водещ, който ни помага да разпознаем невероятни артисти и филми на нашата 95-а церемония за наградите „Оскар“. Към това изявление президентът на Академията Джанет Янг добавя, че „любовта му към филмите, опитът в телевизионни предавания на живо и умението да свързва с нашата глобална публика ще създаде незабравимо изживяване за милионите ни зрители по целия свят“.

По време на тазгодишното награждаване Уил Смит взриви публичния свят с действията си срещу Рок. Заради това получи забрана да присъства на церемониите в рамките на десет години и е сигурно, че няма да видим лицето му сред официалните гости идната календарна година. Въпреки това на Смит не е отнета възможността да бъде номиниран и да получава отличия, отредени от гилдията.