Есенен аниме сезон 2022 г.: какво да очакваме

С настъпването на месец октомври стартира и дългоочакваният есенният аниме сезон! Ще ви представим някои от по-популярните аниме заглавия, които ще бъдат излъчвани ежеседмично до януари месец следващата година.

Макар и през този сезон да очакваме повече силни продължения, първо ще започнем с тези, за които не е нужно да сте гледали нещо предварително.

Chainsaw Man

Първият епизод на „Chainsaw Man“ вече е наличен (прочетете тук). Заглавието е продукция на Mappa Studiо и в момента е едно от най-популярните анимета, така че със сигурност ще срещате името му често в социалните мрежи!

Сюжетът се върти около момче на име Денджи, което иска да живее обикновен и нормален живот – да яде филия хляб със сладко отгоре или да бъде с момичето, което харесва. Самият той обаче има начислени редица дългове, за чието изплащане работи като наемен убиец на демони. Прави го със своето специално куче резачка, което се оказва, че също е демон.

Blue Lock

„Blue Lock“ също като „Chainsaw Man“ е адаптирано от манга, публикувана в Weekly Shonen Jump. Анимето ще продължи два сезона – до края на зимния сезон през април. Обхваща темата за футбола! Аниме феновете, които все още са скептично настроени към този жанр аниме, могат да навлязат точно чрез „Blue Lock“. Това не е просто футбол, а игра със супер сили – нещо като Kuroko’s Basket и Haikyuu отчасти.

По-специалното тук е, че „Blue Lock“ ни представя място, където футболисти не играят заедно, а се изправят един срещу друг. Победителят ще получи правото да бъде голмайсторът на националния отбор по футбор – останалите обаче никога повече няма да могат да участват в отбора.

Spy Family Част 2

Стартира втората половина на големия хит през последната година – „Spy Family“ – представете си нещо като „Мистър и мисис Смит“ – убийца и таен агент, които съжителстват заедно, но не знаят за своите тайни самоличности. Посредата е малкото момиче със супер способности Аня. За мисията за спасяване мира в света можете да следите в продължението!

Трейлър към втората половина на анимето:

Mob Psycho 100 III

Това е третият сезон на „Mob Psycho 100“. Създател на мангата е същият артист, който завладя феновете с „One Punch Man“. Анимето е подобно на „The Disastrous Life of Saiki K“. – комедия, примесена с екшън, фентъзи и много атрактивни визуални ефекти.

Bleach: Thousand Blood War

Може би това е едно от най-очакваните анимета в историята на аниме индустрията. Феновете чакаха 10 години, за да получат заслужено адаптация на последната арка на „Bleach“. Ако искате да сте в крак с дискусиите в аниме средата, заглавието трябва да бъде в задължителния ви списък.