Chainsaw Man (пилотен епизод) – Мечтата за филия хляб със сладко

Представете си, че в двора си имате куче резачка – звучи абстрактно, но пък интересно. Може би бихте накарали всички около вас да се страхуват за живота си, обаче кучето резачка не би изневерило на своя стопанин и не би ви наранило. Ако се пренесем в аниме сферата, с него бихте могли да убивате чудовища и да си изкарвате прехраната – именно за нещо подобно се развива сюжетът, който ви представям, но с малки промени. Пред вас виждате човека резачка (Chainsaw Man) – най-новото заглавие в аниме културата, което вече прокрадва път и в България.

„Човекът резачка“ (неофициален български превод) ви поставя в обувките на Денджи – момче, чиято мечта е просто да има къща, да яде филия хляб със сладко отгоре и да си има някого, който да го прегръща нощем. Засега нищо амбициозно. Особено като го сравним с мечтите на Наруто (Naruto) да стане хокаге и на Лъфи (One piece) – да стане крал на пиратите, които също са главни персонажи в манга, публикувана в седмичното всеизвестно списание Shonen Jump.

„Chainsaw man“ е някак си различно – не само в отношение мечтите на главните герои, но и на представената атмосфера. До този момент не мисля, че е съществувало заглавие, което може да се доближава до „Chainsaw man“, що се отнася до устроение на света, присъствието на убийства, кръв и др. в седмичното списание за млади момчета.

Анимето е продукция на студио Маппа, което успява да съчетае нарисуваното на ръка изображение с компютърната графика – резултатът въобще не е натрапчив и може да сте спокойни, че няма да се набива на очи като при новата адаптация на Berserk или тази на Kingdom, Ajin и други аниме, които са известни със своята CGI анимация.

Феновете на мангата се погрижиха очакванията към анимето да са големи и мисля, че първият епизод успя да ги покрие. Ако ви се гледа аниме, което не се притеснява от политкоректност или цензура, нестандартно е и ще ви накара да се замислите за ценностите си – то „Chainsaw man“ е вашият избор!

Може да гледате трейлъра на анимето по-долу.

Официално налично в Crunchyroll.