Юлиан Вергов с кампания срещу късата памет в областта на културата

Актьорът Юлиан Вергов стартира своя кампания в социалните мрежи, чрез която да акцентира върху късата памет на българина, когато става въпрос за изкуство и култура.

„Смятам, че един от основните ни проблеми днес е късата памет. Поради тази причина реших да инициирам кампания в тази посока или поне в областта на културата. Всъщност, отсъстието на култура е май друг съществен проблем. Кампанията е „Помни Твореца“.“

Вергов ще публикува фотографии на български творци, а последователите му могат да се опитат да отгатнат имената в коментар. Двама от позналите ще се сдобият с два билета за културно събитие, предоставени от актьора.

На първия пост от кампанията виждаме лицата на Наум Шопов и съпругата му Невена Симеонова в спектакъла „Хамлет“. Отгатналите имената са имали възможността да посетят представлението „Neoдачници“ в Народен театър „Иван Вазов“ минатала седмица.

Втората част от кампанията срещу късата памет продължава с лицето на филмовия и театрален актьор Кирил Варийски („Под игото“, „Смъртта може да почака“). Вергов ще заведе двама души на представлението „Кафе с претенция“, ако са познали името на актьора в коментар под поста.

УТОЧНЕНИЕ! Това не е рекламна кампания! Няма нужда да последвате или тагвате.„, уточнява Юлиан Вергов.