Екранизация за албума на краля на попа – „Тhriller“?

Eмблематичният албум на Майкъл Джексън „Тhriller“ ще докосне както музикално, така и визуално своите фенове. Sony Music Entertainment започват продукцията на нов документален филм, свързан с живота на артиста, а Нелсън Джордж – известен музикален историк, ще режисира неозаглавената репрезентация.

Според официално прессъобщение, документалният филм „връща феновете назад във времето към създаването на хитовия албум“, завладял публиката в световен мащаб. Именно към този албум е най-популярната песен – едноименната „Thriller“ с музикално видео, което е включено в Националния филмов регистър на Библиотеката на Конгреса.

Проектът включва „невиждани досега кадри и откровени интервюта“. Джаксън е показан като звезда, която безспорно е влияние върху световете на музиката, телевизията, танца до днес“. Том Макай от Sony Music Entertainment споделя, че „екипът се вълнува, че ще допринесе със своя филм да се разшири колекцията от документални заглавия, посветени на феномена Джаксън„.

Документалният филм, разказващ за един от най-забележителните музикални приноси на краля на попа, със сигурност ще зарадва фенове от всички възрасти.