Студентски филм представя 25-годишното развитие на специалността „Книгоиздаване“

В рамките на Националната научно-практическа конференция „Съвременното книгоиздаване: реалност, тенденции и прогнози“, студентите от IV курс „Книгоиздаване“, профил „Медии и връзки с обществеността“, представиха авторски филм, изготвен под ръководството на ас. д-р Виктория Бисерова, който проследява 25-годишното развитие на специалността. 

Краткият филм, дело на завършващите студенти,  разкрива историята и развитието на специалност „Книгоиздаване“ през изминалия четвърт век, като показвa ключови моменти и архивни кадри от  създаването ѝ до днес. Проследени са възможностите за професионална реализация на завършилите специалността, включвайки мнения и коментари на експерти в областта на книгоиздаването. 

Книгоиздаване

Гриша Атанасов – един от  създателите на специалността, разкрива любопитни факти за създаването ѝ, неизвестни до момента, а проф. Веселина Вълканова – декан на Факултета по журналистика и масова комуникация, говори от експертна гледна точка, с широк поглед върху цялостното ѝ развитие през годините. Във филма участват още Мария Чунчева –  възпитаник на факултета и главен редактор на издателство „Ентусиаст“, Стойо Вартоломеев – управител на Издателска къща „Хермес“ и Никол Георгиева, студент от IV курс „Книгоиздаване“. 

Книгоиздаване

Филмът е част от богатата програмата от събития за 25-годишнината на специалността, в която са включени още документалната изложба „25 години „Книгоиздаване“, представяне на книга и редица дискусии с експерти в областта на книгоиздаването.

Със своя проект студентите искат да покажат част от придобитите във факултета знания и практически умения и да оставят следа в историята на специалността, разкривайки на бъдещите студенти малко повече за  отварящите се врати след университетското обучение. 

Филма може да гледате тук:

Снимки: YouTube