Джена Ортега с потенциална роля в следващия филм на Тим Бъртън

Джена Ортега с потенциална нова роля в “Beetlejuice 2”, продължението на хитовата хорър комедия на Тим Бъртън, пишат Variety и The Hollywood Reporter. Звездата от изключително популярния сериал „Уенсдей“ и многообещаващата нова част на поредицата „Писък“ (ревюто прочетете тук), преговаря за ролята на дъщерята на Лидия Дийтс, изиграна в оригиналния филм от Уинона Райдър.

За момента информацията не е нито потвърдена, нито отречена от представители на Warner Bros. или Джена Ортега. Ако се окаже вярна, това би бил вторият съвместен проект, в който двамата с Бъртън са заедно на снимачната площадка. В свои интервюта актрисата описва съвместната си работа с изпълнителния продуцент и режисьор на четири от осемте епизода на „Уенсдей“ като изключително лудо преживяване, но и като огромен късмет и възможност. Освен Джена Ортега и Уинона Райдър, в продължението на „Beetlejuice“ ще видим Майкъл Кийтън, който ще се завърне в ролята на главния герой! 

Джена Ортега

За първи път слухове за продължението се появиха през 2013 г., когато Майкъл Кийтън заяви в свое интервю, че с Тим Бъртън обсъждат следваща част на „Beetlejuice“. На следващата година режисьорът сподели, че „Има само един Битълджус и това е Майкъл. Има сценарий и аз ще се радвам да работя с него отново. Мисля, че сега има по-добър шанс за това от всякога“. През 2015 г. Уинона Райдър потвърди официално за участието си в свое интервю за „Late Night With Seth Meyers“. Warner Bros. също работят по продължението, като през февруари 2022 г. към тях се присъедини и продуцентската компания на Брат Пит – Plan B. Въпреки всичко вместо дългоочакваното продължение, към настоящия момент франчайзът има единствено анимиран спиноф и мюзикъл.

Оригиналният „Beetlejuice“

Филмът на Бъртън от 1988 г. е приет доста положително от критиците и публиката. В него Чарлз, Делия и Линда Дийтс се заселват в дома на сем. Мейтландс (в ролите Алек Болдуин и Джина Дейвис), което е загинало в автомобилна катастрофа. За да прогонят призраците от предишния им дом, Дийтс наемат „био-екзорсист“ в лицето на Бийтълджус. В премиерния си уикенд филмът, по сценарий на Майкъл Макдауъл, прави над 8 милиона долара, а цялостният му боксофис е малко над 74.5 милиона, което надхвърля 5 пъти бюджета на продукцията. 

Снимки: Screen Crush, CNN