„Пинокио“ на Гийермо дел Торо с достъпни за зрителите художествена книга и сценарий

Откакто стоп-моушън филмът на Netflix „Пинокио“ e достъпен на стрийминг платформата, режисьорите Гийермо дел Торо и Марк Густафсон получиха своите високи оценки от критици и зрители.

За всички любители на анимацията и стиловата ѝ характеристика, Netflix анонсира пълната дигитална версия на богато илюстрираната книга за филма от 224 страници, написана от Джина Макинтайър, безплатна за всички потребители.

Макинтайър е дългогодишен автор на книги за изкуство и съпътстващи произведения за филми, като нейната библиография включва визуалузаци на „Little Women“, „Ready Player One“ и предишни проекти на дел Торо – „The Shape of Water“ и „Nightmare Alley“. Заедно с концептуалното изкуство на героите, определени сцени и рекламни материали (с коментари от главните лица на екипа), книгата включва предговор от самия дел Торо.

В допълнение към изданието, Netflix също направи сценария на „Пинокио“ така свободно достъпен за аудиторията си. Съдържа 120 страници и е написан съвместно от дел Торо и създателя на „Over the Garden Wall“ Патрик Макхейл, като се уповава на историята, първоначално замислена от предишния ѝ сценарист Матю Робинс. Чрез създаването и на документален филм за продукцията, Netflix положи усилия, за да стимулира публиката да научи повече за филма, отбелязан като едно от най-добрите заглавия за 2022 г.

Снимки: Netflix