Уил Смит и дали робите наистина са свободни?

През 2023 година ще можем да проследим Уил Смит, влизащ в ново амплоа – на Питър в продукцията на Антоан Фукуа „Emancipation. Филмът, засягащ правата и свободата на чернокожите, е вдъхновен от истински събития. Първата му прожекция бе проведена от Apple Оriginal Films и освен Фукуа и Смит част от публиката, изгледала новото заглавие, са били и видни представители на асоциациите на чернокожите и коалициите за гражданско участие.

Смит влиза в ролята на поробен мъж, който преследва своята свобода. Kинематографски трейлърът определено впечатлява зрителя, но дълбочината предстои да достигне до нас идната година.

Проектът на Фукуа и добре познатата ни фигура на Смит след ексцентричните събития по време на награждаването на Оскарите веднага разбудиха духовете в социалните мрежи. В голяма част от средите се породи силна вълна на нетърпение и любопитство към новия проект. Историческият трилър „Emancipation“ все още пази в тайна своята премиера дата – по източници се очаква това да се случи преди сезона на следващите Оскари.

Дали посланието на филма ще достигне до Академията като обещаващо заглавие? Дали Уил Смит ще „погледне победоносно своите врагове„, или ще му бъде зашлевен силен шамар, предстои да разберем.