Тейлър Суифт ще направи режисьорски дебют по свой оригинален сценарий

След като напоследък започна да се появява все по-често на големия екран („Котки“, „Амстердам“), получи документален филм за себе си по Netflix („Miss Americana“), а освен това беше разрешено на късометражния ѝ „All Too Well: The Short Film” да участва в борбата за класиране на Оскарите, Тейлър Суифт се очертава да направи режисьорски дебют и в пълнометражното кино.

Съобщено от „Холивуд Репортър“ и „Варайъти“ – студиото Searchlight Pictures, стоящо зад успешните „Баншите от Иниширин“, „Джоджо Заека“, „Улица на кошмарите“ и т.н., е дало зелена светлина на певицата, като дори Суифт ще заеме ролята на автор на сценария. Не се знаят подробности за сюжета, нито потенциалните актьори, които ще участват, но след като Тейлър Суифт напоследък заставаше все по-често зад камера, режисирайки три от клиповете към песните на последните си албуми – „The Man”, “Cardigan” и „Willow”, не е изненада, че е решила да поеме по-различна и надграждаща роля в следващия си амбициозен проект.

Президентите на Searchlight Дейвид Грийнбаум и Матю Грийнфилд коментираха: „Тейлър е артист и разказвач, който се появява веднъж на поколение. За нас е истинска радост и привилегия да си сътрудничим с нея, докато тя се впуска в това вълнуващо и ново творческо пътуване“.