Новата адаптация на Disney за Херкулес: по-експериментална и вдъхновена от TikTok

За радост или не, през последните няколко години Disney концентрират екипите си върху създаване на реалистични адаптации върху своите анимационни класики и изглежда ритъмът, който са изградили, продължава в пълна сила.

Един от многото проекти в процес на разработка е филмът за Херкулес, който ще бъде режисиран от Гай Ричи. Джо и Антъни Русо (режисьроите на „Avengers: Endgame“) продуцират заглавието и дават актуална информация за него в разговор с Variety.

Често оплакване на зрителите, насочено към адаптациите на живо на Disney, е склонността режисьорите да се придържат твърде много към своя анимационен продукт. В тази връзка Джо Русо споделя, че Херкулес ще бъде „малко по-експериментален в сюжета, малко по-експериментален в резултата.“ Русо добавя: „Мисля, че феновете ще са развълнувани да видят с какво можем да допринесем, няма да бъде поредната обикновена адаптация“. Според техните думи Гай Ричи е перфектният режисьор, защото е склонен именно да експериментира!

Подобно на оригиналната анимация от 1997 г., Джо Русо разказва, че Херкулес ще бъде мюзикъл и TikTok може да послужи като малко вдъхновение. „Често ни питат как си го представяме с музикалната част. Публиката днес е свикнала да гледа повече неща от TikTok и комбинация помежду им би била забавна и интересна, за да създаде модерен мюзикъл.“

Оригиналният филм за Херкулес включва гласовете на Тейт Донован, Дани Де Вито, Сюзън Игън и Джеймс Уудс като Хадес, господаря на подземния свят. За адаптацията все още няма анонсирана информация кой ще заеме главните роли (въпреки изтеклия и непотвърден каст в Twitter, който видяхме преди две години). Популярна стана забавната реакция на Дани Де Вито, когато отговаряше на въпроса за Херкулес пред WIRES: „Ако не ме включат във филма, значи нямат и косъм на своя зад…“