Bleach на първо място в IMDB

Последният сезон на анимето „Bleach“, едно от някогашните три големи заглавия в жанра („Naruto“, „Bleach“, „One piece“), стартира своето излъчване след цели 10 години! Феновете са влюбени в адаптацията на Studio Pierrot, а последният излъчен шести епизод го поставя на върха на класацията на IMDB – с оценка от 9.5/10.

В MyAnimeList „Bleach: Thousand-Year Blood War“ все още гони „Fullmetal Alchemist“, но разликата между тях се състои в едва 0.02 звезди.

Bleach

Оригиналният сезон е известен с това, че половината от всички 366 епизода са филъри (пълнежи), които не присъстват в мангата, а са плод на самото студио. Причината за това тогава бе бързото догонване на аниме адаптацията с издаването на мангата, която завърши през 2016 г.

Сюжетът разказва за плана на куиншитата (Quincy) да заличат човешкия свят и Обществото на душите (Soul Society). Ще можем да видим завръщането на някои от най-любимите си герои, както и кулминацията на всичките истории, вплетени в един колективен край. Повече новини от аниме културата следете в Кинотаку.

Снимка: MDB, TV Series, Rating Count at least 1,000, Animation, anime