Актьорите в „Блондинка“ и истинските лица, които виждаме във филма

Много преди „Блондинка“ (ревю) да излезе на малките екрани в Netflix, биографичният филм за Мерилин Монро беше заобиколен от противоречия в лицето на критици и фенове. Забележките към сценария и наличието на многобройни сексуални и оголващи персонажа на Монро сцени се оказаха надделяващи. Но дори да споделяте същото мнение към филма на Андрю Доминик, то за две неща всеки може да се съгласи: актьорският състав е впечатляващо точен спрямо действителните лица, на които се уповава заглавието, а играта на де Армас като Монро е направо зашеметяваща! Вижте кои са останалите забележителни прилики в следващата част от текста.

Норма Джийн (Мерилин Монро): Ана де Армас

За да се превъплъти напълно в ролята на Монро, кубинската актриса де Армас прекарва до три часа на ден в гримьорския стол по време на 47-дневните снимки на филма. Работи месеци наред с треньор, за да усъвършенства известната вокална интонация на Монро.

Драматургът Артър Милър: Ейдриън Броуди

Трагичната история за обречения романс между Монро и третия ѝ съпруг, драматурга Артър Милър, е пресъздадена отново благодарение на Ейдриън Броуди, който описва процеса на заснемане на бурната им връзка като „сърцераздирателен“.

Бившият спортист Джо ДиМаджио: Боби Канавале

Трудно е да се намери по-добър актьор от Канавале за ролята на Джо ДиМаджио – откровената легенда на италианския американски бейзбол! Връзката на Монро с ДиМаджио, която завършва с това, че Монро отива в съда, за да поиска развод поради „психическата жестокост“, представлява един от най-опустошителните епизоди във филма.

Чарлз Чаплин младши: Ксавие Самуел

Ако лицето на Ксавие Самуел ви изглежда познато, това се дължи на факта, че сте го виждали в друг биографичен филм за световноизвестна легенда тази година: китариста Скоти Мур в „Елвис“ на Баз Лурман. В „Блондинка“ той се трансформира в Чарлз Чаплин-младши – сина на известния актьор от нямото кино, който според твърденията е имал кратка любовна връзка с Монро в края на 40-те години на миналия век.

Гладис Пърл Бейкър: Джулиан Никълсън

Хамелеонските умения на Джулиан Никълсън са ѝ помогнали да се превъплъти в широка гама от образи през годините. За „Блондинка“ тя променя външния си вид още веднъж, за да изиграе майката на Монро, Гладис Пърл Бейкър, за чийто образ актрисата споделя, че е имала известни проблеми по време на заснемане.

Президентът Джон Ф. Кенеди: Каспар Филипсън

Дали Мерилин Монро наистина е имала връзка с президента Джон Кенеди? Навярно това е въпрос, който ще остане без категоричен отговор, но филмът на Доминик, адаптиран от едноименния роман на Джойс Карол Оутс, изглежда клони в тази посока. В „Блондинка“ де Армас споделя кратка, но смущаваща среща с двойника на Кенеди, Каспар Филипсън.