„Tatami Time Machine Blues“ е най-доброто аниме на филмовите награди Хочи

„Tatami Time Machine Blues“, режисиран от Шинго Нацуме и продуциран от Science SARU, е победителят във филмовите награди Hochi (報知映画賞) в категорията за най-добър анимационен филм.

Заедно с „Tatami Time Machine Blues“, още 10 филма участваха в състезателната програма на категорията. Другите номинирани заглавия бяха „The Deer King: Yuna and the Journey of a Promise“, „Anne Frank and the Diary of a Traveler“, „Detective Conan: Bride of Halloween“, “The Dog King”, “One Piece Film Red”, “Tunnel to Summer, Goodbye Exit”, “Drifting Apartment Complex that Tells Rain”, ” Bad Guys” и “Suzume no Tojimari“.

Наградата Hochi е връчена за първи път през 1976 г., но категорията за анимация бе добавена едва преди няколко години – 2017 г.

По-рано миналия месец анимето беше пуснато в стрийминг платформата Disney+. Описанието на заглавието прилагаме тук:

„12 август. След като дистанционното на единствения климатик в пансиона е унищожено по невнимание заради разливане на газирана напитка, „Аз“ („I“) измисля план да се върне към вчерашния ден с машина на времето, за да възстанови дистанционното, преди да се е счупило. Неговият приятел Озу обаче не може да устои да си играе с миналите събития, дори ако това означава да доведе вселената до ръба на унищожението. Сега „Аз“ ще трябва да се надпреварва с времето, за да избегне бедствията, които предстоят да се случат… или вече са се случили“.

За да се убедите в заложените интересни идеи в на пръв поглед обикновения сюжет, можете да изгледате малка част от филма, озаглавена „Akashi’s advice“. Трейлър на анимето ще намерите тук.