Джони Деп в ролята на крал Луи XV

Френската продуцентска компания „Why Not Productions“ представи първи тийзър на Джони Деп в ролята на крал Луи XV в историческата любовна история „Jeanne du Barry“ („Жана дю Бари“) на френската режисьорка Маивен. Продуцентите потвърдиха, че снимките са започнали на 26 юли и ще продължат 11 седмици, а сред локациите са популярните Версай и други замъци в района на Париж.

Продукцията е първата роля на Деп в игрален филм от три години насам след победата му в бурния процес за клевета срещу бившата му съпруга Амбър Хърд. Драмата, в която участва, е вдъхновена интерпретация на живота на Жана дю Бари, последната след мадам дьо Помпадур кралска любовница на Луи XV в двора на Версай. Сюжетът ще проследи социалното изкачване на една обикновена жена от работните слоеве до леглото на монарха. В първата снимка, която изтече от процеса на позготовката на филма, Деп е в профил, със завързани очи, с бяла перука и шапка, подобаваща на монарх от XVIII век.

В актьорския състав влизат още Бенжамен Лаверн, Пиер Ришар, Мелвил Пупо, Ноеми Лвовски, Паскал Грегори и Индия Хайър. Продуценти на „Why not“ са Паскал Кошето и Грегоар Сорлат. Сред основните членове на екипа са включени операторът Лоран Дайан, дизайнерът на продукцията Анджело Зампарути, дизайнерът на костюмите Юрген Доеринг. Стивън Уорбек композира оригиналната музика към заглавието.