Хенри Кавил няма да изиграе Гералт в „The Witcher“ сезон 4

Въпреки че третият сезон на „The Witcher“ все още не е в платформата на Netflix, подготовката за четвърти сезон усилено тече – с известни промени обаче.

В сезон 4 Лиъм Хемсуърт ще влезе в ролята на ловеца на чудовища Гералт от Ривия. Това е ролята, която Хенри Кавил изигра в първите три сезона, ставайки един от най-популярните актьори през последните години.

Хемсуърт и Кавил споделиха новината в социалните мрежи в вчера следобед. „Ролята ми като Гералт от Ривия беше изпълнена както с трудности, така и с приключения. Уви, ще оставя медальона и мечовете си за Сезон 4“, каза Кавил в свое изявление. Хемсуърт от своя страна също не скри възторга си от новото телевизионно приключение. „Хенри Кавил беше невероятен Гералт и за мен е чест, че той ми подаде юздите и ми позволи да поема остриетата на Белия вълк за следващата глава от неговото приключение“, споделя той.

Базиран на поредицата от най-продаваните книги на Анджей Сапковски, сериалът проследява образа на Гералт, който пътува из континента и се бори със създанията на мрака. По пътя си се съюзява с Йенефер (Аня Чалотра) и принцесата Сири (Фрея Алън) – историята плава в ретроспекции, магия, прокоби и чудовища.

Това не е първият път, в който Хемсуърт участва в блокбъстър, базиран на известна поредица от книги; той изигра образа на Гейл Хоторн в четирите филма за Игрите на глада. Други негови участия включват „The Last Song“, „Independence Day: Resurgence“ и предстоящия „Poker Face“, който излиза на 16 ноември и с участието на Ръсел Кроу.

Ще се извърви дълъг път, преди Хемсуърт да хване меча и медальона. „The Witcher: Blood Origin“ – спин-оф, който чакаме с нетърпение и коойто изследва създаването на първия прототип на вещерите – има премиера на 25 декември тази година. Сезон 3 на „The Witcher“ ще последва малко след това през лятото на 2023 г.