Филмът, който никога няма да видите

Въпреки че вероятно няма да сме наоколо, за да го видим, ето какво знаем до момента за експерименталния филм „100 години“, който ще излезе публично през 2115 г.

Когато се разбере, че един филм ще бъде експериментален, често киноманите започват да се замислят. Може да означава, че създателите на филма са избрали да пожертват качеството в полза на опита да революционизират формата. Или сюжетът може да бъде така заплетен, че екипът на филма да реши да пренебрегне последователната история, за да постигне една по-ексцентрична визия. Има фенове, които обаче изострят своя слух, като чуят, че се готви нещо нетрадиционно. Точно за тези фенове развиваме тази статия.

С мотото „Филмът, който никога няма да видите“ проектът ще включва впечатляващ актьорски състав и екип.

100 години

Във филма участва Джон Малкович, който е написал и самия сценарий. Въпреки че Малкович е бил част от много сериозни продукции, той е подал ръка и на по-експериментални предложения, включително „Being John Malkovich“ от 1999 г. и „Velvet Buzzsaw“ от 2019 г. Филмът е режисиран от Робърт Родригес, който отдавна е отговорен за създаването на някои от най-уникалните научнофантастични филми в съвременното кино. Не на последно място, мистеризният филм ще включва оригинална песен на Фарел Уилямс, подходящо озаглавена „100 години“.

Чакането ще е дълго, но „100 години“ ще бъде кратък

Въпреки че потенциалните зрители ще трябва да чакат дълго време, за да се доредят до екранизацията на „100 години“, няма да им се наложи да чакат много, за да приключи. Идеята е да бъде късометражен филм, което е още едно перо за размисъл.

Не е ясно какво точно ще представлява „100 години“. Въпреки това оскъдната информация за сюжета, която беше публикувана, предполага, че филмът ще се опита да предскаже как може да изглежда светът след един век разстояние. По този начин публиката от 2115 г. ще може да направи сравнение с това как се е развил светът, чиято реалност несъмнено ще остави филма да изглежда смехотворно анахроничен в определени отношения.

100 години

Като се има предвид действието му в далечното бъдеще, въпреки някои въпроси, логично е „100 години“ да бъде научнофантастичен по жанр. Един от актьорите във филма, Марко Зарор, е майстор на бойните изкуства, така че зрителите вероятно могат да очакват редица епични екшън сцени.

Нашето незапълнено място в залата

Определено нямаме шанс да видим „100 години“ във футуристичния киносалон! Поканите за филма (емблематично 100 на брой) вече са раздадени на определени семейства, чиито потомци един ден ще присъстват. Остава ни позитивната нагласа, че все пак ще сме свидетели на това как светът действително напредва през следващия век, бидейки преки или непреки участници в прогреса. Тийзър към „100 години“ можете да гледате в този линк: