D23 Expo: Какво знаем за новите проекти на Disney и Pixar

Компанията Walt Disney празнува своя 100-годишен юбилей, което направи D23 Expo още по-чакано и любопитно събитие. Милиони любители на анимационното и семейно кино познават всички заглавия от Двореца на магията и изглежда това е достатъчна мотивация творческите екипи да продължат надграждането на своите истории с дозина нови персонажи.

На изложението Disney успя да приклещи вниманието на феновете, като разкри заглавията, които скоро ще станат част от новата история на най-известното перо в анимационното кино. Ето част от акцентите, които феновете на Walt Disney Animation Studios и Pixar Studio разбраха преди всички.

Hocus Pocus 2

Дългоочакваното продължение на култовата класика за Хелоуин – Hocus Pocus 2, се завръща със злокобната история за сестрите Сандерсън (30 години след първата част в ролите отново влизат Бет Мидлър, Кати Наджими и Сара Джесика Паркър). В продължението по Disney+ група тийнейджъри случайно ще съживят вещиците, които ще започнат да сеят хаос в град Салем. Ще можем дори да надникнем зад историята на рода Сандерсън (с нова вещица, изиграна от Хана Уодингам, която дава на триото техните тъмни сили). Световната премиера на филма е на досег разстояние – 30 септември 2022 г.

Disenchanted

Още едно продължение, което идва екслузивно за абонатите на Disney+! Сюжетът на Disenchanted се развива години след приключенията в Enchanted, където Жизел (в ролята е Ейми Адамс) живее щастливия си живот в реалния свят, след като се транспортира от фантастичното кралство на анимационните приказки. Вече е майка на две деца и изпитва лека носталгия по дома. Пожелава си истинският свят да заприлича поне малко на този от вълшебствата и започва да строи цяло кралство с помощта на своите магически приятели. Жизел и завръщащият се актьорски състав ще върне магията в Disney+ на 24 ноември 2022 г.

Elemental

Tворческият директор на Pixar Пийт Доктър представи на сцената на изложението върху какво работи анимационното студио, като започна с Elemental. Любовна история в паралелен свят, в който самите елементи съществуват съвместно. Ембър, жена, направена изцяло от огън, и Уейд, създаден от капките на водата, ще се опитат да намерят начин да бъдат заедно, дори това да е разрез с физическите перипетии. Емблематичността на героите ще дадат гласовете на актьорите Лия Луис и Мамуду Ати, а филмът ще бъде по кината през месец юни 2023 г.

Zootopia+

Следващото приключение в антропоморфната земя Zootopia не е конвенционалното продължение, което очакваме. Вместо това Zootopia+ ще бъде поредица, фокусирана върху различни герои от филма, като ленивеца Светкавица и Херцога на Невестуловец. Всеки от общо шестте епизода изглежда ще има напълно уникален стил и сюжет. Някои намесват значително пародийната страна на реалити шоутата, други приличат на традиционните скеч комедии. Един епизод ще бъде директна комедийна възстановка на Кръстникът (или ще се смеем, или ще плачем). Всичко това ще бъде достъпно в началото на ноември тази година в Disney+.

The Little Mermaid

Игралната нова екранизация на Малката русалка караше всички по земата (и по морето) да задават своите въпроси и да повдигат вежди. Официалният тийзър на филма е вече факт на D23 Expo и като задължителен компонент присъства емблематичната песен „Part of that world“ (с леки промени). Но за музиката няма причина да се притесняваме: с приноса на Роб Маршал и Алън Менкен и Лин-Мануел Миранда в екип везната натежава в посока хит. Ариел (в ролята е Хали Бейли) ще преоткрие новия свят през месец май 2023 г.

Заглавията не спират дотук

D23 Expo не се ограничава единствено с тези четири заглавия. Повече информация за бъдещите проекти с Муфаса, Снежанка, Елио, Отвътре навън 2 и други очаквайте съвсем скоро. Засега ви оставяме с новите трейлъри и желанието да се настаним удобно в стаята и да си пуснем любимия Disney филм от деството. Просто така.

1 Comments

Comments are closed.