Защо вероятно никога няма да видим млад Джеймс Бонд?

След като 15 години Даниел Крейг обуваше обувките на Джеймс Бонд, неговият образ затвори цял един цикъл в британското кино. Aктьорът официално завърши участието си в световноизвестната поредица и това породи множество спекулации кое лице ще има честта да играе ролята на британския таен агент.

Голяма част от феновете на поредицата правят своите залози за кандидати, които обаче са трудно осъществими според Барбара Броколи и Майкъл Уилсън – част от Eon Productions. Тяхното условие е главният персонаж да не е твърде млад, както и да може да играе ролята дълго време. Най-младият актьор в историта на сериала, продуциран от Eon, е Джордж Лейзънби, който е на 30 години, когато излиза „On Her Majesty’s Secret Service“. Половината от актьорите в костюма на Бонд – Роджър Мур, Тимъти Далтън и Пиърс Броснан, са били в разцвета на своите 40 години, когато се появяват на екрана. Сюжетът за Бонд никога не е бил адаптиран за млади актьори, докато всеки друг франчайз се оглежда за следващата млада звезда, Броколи иска да предостави ролята на зрели мъже, преминали през своите падения и възходи, за да се превъплътят истински в агент 007.

Очевидно младият Джеймс Бонд никога няма да бъде част от малкия екран (извън анимационния сериал „James Bond Jr.“). Вероятно така и трябва да остане.